Helsingin laaja taidegallerioiden keskittymä

Kun taiteen ystäviltä kysytään, ovat taidegalleriat mitä mainioimpia vierailukohteita taidemuseoiden rinnalla. Monet taiteesta kiinnostuneet tutustuvat matkaillessaankin paikalliseen taidegalleriatarjontaan ja käyttävät mielellään osan matkastaan piipahtaessaan paikkakunnalla toimivassa taidegalleriassa.

Ei liene mitenkään yllättävää, että Suomen yksi monipuolisimmista ja suurimmista taidegalleriakeskittymistä sijaitsee Helsingissä. Monelle on tullut tutuksi Helsingin ytimessä sijaitseva Amos Rex, mutta kaupunki kätkee sisäänsä valtavasti muitakin vaihtoehtoja.

Helsingin taidegalleriat myyvät monipuolisesti grafiikkaa

Maamme pääkaupungista löytyy värikäs, luova ja sykkivä taideyhteisö, joka rakastaa taidetta kaikissa muodoissaan. Helsingissä on lukemattomia taidegallerioita, joissa pääsee tutustumaan taiteen eri muotoihin, oli kyseessä sitten graafinen suunnittelu, veistostaide, maalaaminen tai jokin muu. Monet taidegalleriat myös myyvät teoksia taiteen ystäville, joten mikäli koti kaipaa upeaa ja uniikkia maalausta seinälle tai liiketila kaunista, katseet vangitsevaa veistosta, löytyy sellainen hyvin todennäköisesti jostain kaupungin taidegalleriasta.

Helsinkiin on löytänyt tiensä moni kansainvälinen taiteilija, mutta myös paikallisten, uraansa vasta aloittelevien taiteiljoiden töitä pääsee ihailemaan helposti eri taidegallerioissa. Koska näyttelyt vaihtuvat Helsingin gallerioissa tiheään tahtiin, joissain tapauksissa jopa parin viikon välein, kannattaa eri gallerioiden tarjontaa seurata aktiivisesti esimerkiksi netin välityksellä. Parhaiten tietoa löytyy gallerioiden omilta kotisivuilta tai esimerkiksi Facebookin tai Instagramin kautta asiaa tutkimalla.

Sinne

Sinnessä painopiste on ennen kaikkea nuorten ja urallaan nousussa olevien taiteilijoiden töissä, joille on tyypillistä rajojen testaaminen ja uusien tekniikoiden kokeileminen. Tämä taidegalleria toimii sekä yksittäisten näyttelyiden että ryhmänäyttelyiden esittämispaikkana.

Esimerkiksi melko hiljattain päättynyt The Touch oli useiden taiteilijoiden taidemaalauksia esittelevä upea näyttely, joka sai galleriassa kävijöiltä erinomaisen vastaanoton. Toisena esimerkkinä myös taiteilija Ida Kotilan veistoksia esittelevä The Extensions on Sinnen viime aikojen näyttelyistä yksi mielenkiintoisimmista.

Galleria Bronda

Annankadulla toimiva Galleria Bronda järjestää kiinnostavia, neljän viikon välein vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kyseessä on yksi Helsingin perinteikkäimmistä taidegallerioista, joka on toiminut jo vuodesta 1878 alkaen ja jolla on vuosien varrella ollut jo yli 400 näyttelyä. Galleria Brondan myymälä sisältää myynnissä olevaa grafiikkaa taiteen ostamisesta kiinnostuneille.

Galleria Duetto

Kalevankadulla Helsingin keskustassa sijaitsee jo yli 20 vuotta toiminut Galleria Duetto. Kerran kuussa vaihtuvissa näyttelyissä keskitytään ensisijaisesti grafiikkaan, mutta tiloihin löytää yleensä tiensä myös joukko mielenkiintoisia maalauksia ja veistoksia. Mikäli on kiinnostunut ostamaan taidetta myös itselleen, löytyy Galleria Dueton alakerrasta laaja myymälä, jossa on kaupan upeaa grafiikkaa.

Galleria Heino

Helsingin keskustassa sijaitsee reilut 15 vuotta toiminut Galleria Heino, joka on nykytaiteen ystävien suosiossa. Galleriassa on esillä veistoksia, maalauksia, piirustuksia, liikkuvaa kuvaa ja muita taideteoksia. Meneillään on aina mielenkiintoisia näyttelyitä, oli kyse sitten jonkun taiteilijan yksityisnäyttelystä tai ryhmänäyttelystä. Syksyllä Galleria Heinossa tullaan näkemään muun muassa Jussi Twosevenin upeita graafisia taideteoksia, joita graafisesta taiteesta pitävien kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa.

 

Share This Page

Comments are closed.